Fokbeleid


Fokken houd meer in dan wat honden van eenzelfde ras combineren

Het is zeer belangrijk dat je kennis hebt van het ras, wat zijn de normale gedrags en karakters kenmerken, wat zijn de meest voorkomende problemen hierin ? Hoe is het gesteld met de gezondheid binnen het ras ? Welke verschillende types en lijnen zijn er binnen het ras, wat zijn hier de voor- en nadelen van ?

Welke hond is fokgeschikt en welke zouden er moeten uitgesloten worden ? Hoe vind je de juiste combinatie en waarop moet je dan precies letten ?  Wat doe ik als de teef loops is en hoe bepaal ik wanneer ze dekrijp is ? Hoe gebeurd de dekking, hoeveel keer is nodig en moet ik met iets rekening houden ? Is mijn teef daarna wel drachtig ? Kan ik mijn teef op dracht laten testen ? Moet ik met bepaalde dingen rekening houden tijdens de dracht en wat als de bevalling eraan komt ? Welke voorbereidingen moet ik treffen, welke spullen heb ik nodig ? Is mijn ruimte veilig genoeg en voelt de teef zich daar goed ? Is mijn dierenarts 24/24 bereikbaar ? Hoe zie ik wanneer mijn teefje gaat bevallen en wat als het mis loopt tijdens of na de bevalling? Hoe zit het met bezoek als de teef pups heeft, hoe voed ik een nestje pups op, hoe pak ik de socialisatie en gewenning aan. Op welke leeftijden moeten ze worden gevaccineerd en ontwormd ? Op welke leeftijd mogen ze bij de teef weg ? Dit zijn de meest voorkomende vragen die zich stellen bij het hebben van een nestje, dit reeds weten en over het nodige materiaal beschikken is een must alvorens er een nestje komt.

Wat zijn de kosten van zo'n nestje ? Reu en teef volledig getest op alle nodige testen ? Heb je al het materiaal voor de bevalling en voor moeder en de pups ? Wat als er iets mis gaat ?

Er zijn zoveel meer vragen,...

Copyright © 2016. All Rights Reserved.